Táto polievka v 1 hrnci ponúka kombináciu červenej šošovice, korenia karí, mrkvy a karfiolu. Je plná vlákniny a rastlinných bielkovín. Ak potrebuješ niečo rýchle a sýte, táto polievka je na to ako stvorená. Chutí malým aj veľkým, pretože je jemne sladká.
Ako na to?
1
V hrnci si rozpálime olej, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, mrkvu nakrájanú na kocky a opekáme 5 minút.
2
Pridáme karfiol, karí, vodu alebo vývar (odporúčam pridať časť vývaru a potom si upraviť hustotu podľa seba), šošovicu a soľ. Varíme na miernom ohni 15 minút alebo kým nie sú šošovica a karfiol uvarené.
3
Pridáme kokosové mlieko a ponorným mixérom rozmixujeme, kým z polievky nemáme hladký krém. Ak chceme menej hustú polievku, dolejeme zvyšnú vodu alebo vývar. Necháme zovrieť. Ak chcete výraznejšiu chuť karí, pridajte ho podľa chuti. Podávame s domácim opekaným chlebom alebo krutónmi.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
188 kcal
792 kJ
T:
12 g
B:
6 g
S:
15 g
V:
3 g
Dobrú chuť :-)!
Viac chutných receptov aj na polievky nájdeš v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz