Sviatočné dni sa blížia a pre mnohých to znamená, že dáme svojmu tráveniu zabrať. Ponúkam ti preto tip na kalerábový šalát, dokonca rovno na 2 spôsoby. Buď ho môžeš použiť ako náhradu klasického majonézového zemiakového šalátu, alebo si ho nechaj na ďalšie dni, keď budeš chcieť odľahčiť trávenie. Istotne si pochutíš.
Ako na to?
1
Ošúpaný kaleráb nastrúhame na hrubom strúhadle, osolíme a necháme 15 minút odstáť.
2
Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
3
Pridáme hrášok, nadrobno nakrájanú červenú cibuľu a kaleráb, ktorý sme zbavili vody.
4
Šalát rozdelíme na dve časti.
5
Do jedného základného šalátu pridáme olivový olej, soľ, čierne korenie a nastrúhaný chren.
6
Všetko spolu premiešame.
7
Do druhej časti dáme nakrájané vajíčka uvarené natvrdo, soľ a čierne korenie.
8
Pridáme dve lyžice kyslej smotany a všetko spolu premiešame.
9
Podávame ako prílohu alebo ako samostatný šalát s opečenou bagetkou. Môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou.
Výživové hodnoty na 1 porciu (základného šalátu):
171 kcal
720 kJ
T:
5 g
B:
6 g
S:
24 g
V:
12 g
Výživové hodnoty na 1 porciu (šalátu so smotanou):
202 kcal
850 kJ
T:
6 g
B:
11 g
S:
25 g
V:
12 g
Nech ti chutí :-)!
Nauč sa tvoriť si vlastný fit jedálniček vďaka receptom z našich kníh:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.