Doba prípravy: 50 min + chladenie
Čo budeme potrebovať na 9 porcií?
- 1 vajíčko
- 100 g kvalitného masla
- 80 g trstinového cukru
- 250 g nastrúhanej mrkvy
- 120 g hladkej špaldovej múky
- 1 lyžičku mletej škorice
- 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
Na ricottovú časť:
- 400 g ricotty
- 1 vajíčko
- kôra z 1 bio citróna
- 25 g trstinového cukru
Ako budeme postupovať?
2. K pene pridáme všetky zvyšné suroviny z mrkvovej časti a vymiešame hutnejšie cesto. Ak by bolo cesto veľmi husté, pridáme 1 dl mlieka.
3. Ricottu, vajíčko, kôru z citróna a cukor vymiešame dohladka.
4. Na menší plech (20 x 15 cm) vylejeme najprv mrkvovú časť. Následne na ňu nalejeme ricottovú. Jemnými krúživými pohybmi cesto na pekáči prepojíme. Aby sa ricotta dostala jemne do cesta.
5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C zhruba 40 min.
6. Koláč podávame až keď úplne vychladne.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1063 kJ 254 kcal | 14 g | 24 g | 7,5 g | 2 g |
Rada skúšaš pripravovať nové zdravé recepty? Načerpaj inšpiráciu aj v našich knihách:
Tu sú ďalšie mrkvové koláče pre všetky maškrtné jazýčky:
Tip na veľkonočné pečenie: Banánovo-mrkvový koláč aj pre deti od 2 rokov
MEGA dobrý bezlepkový čokoládovo-mrkvový koláč s ringlotami
MEGA dobrý mrkvový koláč s tvarohovou plnkou
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!