Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

MEGA dobrý mrkvový koláč s tvarohovou plnkou

60 min
25 ks
mrkvový koláč s tvarohom

Potrebujeme: 

  • Na cesto:
  • 370 g mrkvy
  • 100 ml vody
  • 3 vajíčka
  • 200 g trstinovéhu cukru (príp. kokosového)
  • 300 g celozrnnej špaldovej múky
  • 12 g kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 2 lyžičky BIO škoricového cukru
  • 200 ml kvalitného masla (príp. kokosového oleja)
  • Na plnku:
  • 1 ks BIO vanilkového pudingu (40 g)
  • 250 ml kvalitného mlieka
  • 2 lyžice trstinového cukru (príp. kokosového)
  • 100 g kvalitného masla
  • 2 BIO vanilkové cukry
  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • Na posypanie:
  • domáca granola (príp. orechy)
mrkvový koláč s tvarohom

Ak nás prepadne chuť na sladké je to katastrofa a máloktorá z nás má tak pevnú vôľu, že odolá. Nahraďme však sladkosti z obchodov plných nezdravých cukrov a tukov niečím zdravším. Kvalitné suroviny, žiadne konzervačné látky a zvýrazňovače chutí zaručia, že si zamaškrtíme naozaj zdravo. Doprajme si malú odmenu vo forme tohto koláčika napríklad v rámci olovrantu v nedeľu ku kávičke alebo k čaju. Tak smelo do pečenia. :-)

Ako na to?

1

Mrkvu ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky, vložíme do mixéra, prilejeme vodu a rozmixujeme na jemno.

2

Mrkvu dáme nabok, mixér ideálne umyjeme a pokračujeme s vajíčkami. Vajíčka rozklepneme do mixéra, pridáme cukor a vyšľaháme tak, aby farba hmoty bola bledožltá a na povrchu sa tvorili malé bublinky.

3

Do misy vsypeme múku s kypriacim práškom, škoricovým cukrom a premiešame.

4

Pridáme rozmixovanú mrkvu, vyšľahané vajíčka a rozpustené maslo.

5

Všetko spolu dobre vymiešame do hladkého cesta.

6

Takto pripravené cesto vylejeme na plech s rozmermi 38 x 35 cm vystlaným papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme 25 minút.

7

Zatiaľ si pripravíme plnku. Z pudingu, mlieka a cukru si uvaríme puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť.

8

Zmäknuté maslo vyšľaháme s vanilkovým cukrom a tvarohom. Postupne pridávame vychladnutý puding a vyšľaháme do hladka.

9

Upečený korpus necháme vychladnúť. Prekrojíme na polovicu a každú natrieme vrstvou plnky.

10

Jednu časť natretého korpusu položíme na druhú a vrch koláča posypeme granolou, alebo orechmi.

Výživové hodnoty na 1 ks (cca 80 g ):

257 kcal

1081 kJ

T:

15 g

B:

6 g

S:

22 g

V:

37 g

zdravý koláč
mrkvový koláč
koláč

Nech ti chutí! :-)

Aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II nájdeš mnoho koláčov na rôzne príležitosti:

zdrave recepty z fitka do kuchyne special 2
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.