Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Jablkový špaldový chlieb s gréckym jogurtom a čučoriedkami

50 min
1 chlebík
spaldovy chlieb s greckym jogurtom

Potrebujeme: 

  • ⅓ šálky repkového, rastlinného alebo rozpusteného kokosového oleja
  • 6 lyžíc medu
  • 1 veľké vajíčko
  • ½ šálky bieleho gréckeho jogurtu
  • 1 ½ lyžičky čistého vanilkového extraktu
  • 1 šálku strúhaného jablka (asi 1 jablko)
  • 1 ½ šálky špaldovej múky
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 1 šálku čerstvých alebo mrazených čučoriedok (nerozmrazených)
  • ľubovoľnú posýpku
spaldovy chlieb s greckym jogurtom

Milujem jednoduché a rýchle recepty, ktoré sa dajú vychutnať na viac spôsobov. Tento jablkový chlebík s čučoriedkami a bez rafinovaného cukru si môžeš dopriať ako zdravú desiatu, raňajky alebo dezert.

Prečo si zamiluješ tento jablkovo-čučoriedkový chlieb:

  • jednoduchá príprava,
  • zdravý a vyrobený s nulovým obsahom rafinovaného cukru,
  • grécky jogurt plný bielkovín dodáva vláčnosť,
  • vymeň bobule – použi svoje obľúbené,
  • zdravé raňajky, desiata alebo dezert,
  • dá sa pripraviť ako muffiny.

Ako na to?

1

Predhrejeme rúru na 175 ˚C. Formu na chlebík si vymastíme.

2

V strednej miske zmiešame olej, med, vajíčko, jogurt, vanilku a nastrúhané jablko, kým sa všetko nespojí.

3

Vo veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, škoricu a čučoriedky.

4

Mokré ingrediencie nalejeme do suchých ingrediencií a miešame, kým sa nespoja.

5

Cesto nalejeme do formy, ak chceme, môžeme vrch posypať napríklad orechmi, kokosom...

6

Pečieme 40-50 minút. Časy pečenia sa líšia, preto si chlebík sledujeme. Hotový bude, keď špáradlo zasunuté do stredu vyjde čisté. Ak zistíme, že vrch chleba v rúre príliš rýchlo zhnedne, voľne ho prikryjeme alobalom.

7

Chlieb vyberieme z rúry a pred krájaním a podávaním necháme úplne vychladnúť.

8

Zvyšný chlieb prikryjeme a skladujeme pri izbovej teplote až 5 dní.

Výživové hodnoty na 1 ks (cca 100 g):

267 kcal

1125 kJ

T:

10 g

B:

6 g

S:

36 g

V:

3 g

jablkový chlieb

Dobrú chuť 😊!

Teraz navyše k ročnému členstvu získavaš ako darček našu kuchársku knihu plnú zdravých receptov. Pozri sa, aj na viac benefitov, ktoré ponúkame našim premium členom.

benefity cvičenia
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.