Milujem jednoduché a rýchle recepty, ktoré sa dajú vychutnať na viac spôsobov. Tento jablkový chlebík s čučoriedkami a bez rafinovaného cukru si môžeš dopriať ako zdravú desiatu, raňajky alebo dezert.
Prečo si zamiluješ tento jablkovo-čučoriedkový chlieb:
- jednoduchá príprava,
- zdravý a vyrobený s nulovým obsahom rafinovaného cukru,
- grécky jogurt plný bielkovín dodáva vláčnosť,
- vymeň bobule – použi svoje obľúbené,
- zdravé raňajky, desiata alebo dezert,
- dá sa pripraviť ako muffiny.
Ako na to?
1
Predhrejeme rúru na 175 ˚C. Formu na chlebík si vymastíme.
2
V strednej miske zmiešame olej, med, vajíčko, jogurt, vanilku a nastrúhané jablko, kým sa všetko nespojí.
3
Vo veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, škoricu a čučoriedky.
4
Mokré ingrediencie nalejeme do suchých ingrediencií a miešame, kým sa nespoja.
5
Cesto nalejeme do formy, ak chceme, môžeme vrch posypať napríklad orechmi, kokosom...
6
Pečieme 40-50 minút. Časy pečenia sa líšia, preto si chlebík sledujeme. Hotový bude, keď špáradlo zasunuté do stredu vyjde čisté. Ak zistíme, že vrch chleba v rúre príliš rýchlo zhnedne, voľne ho prikryjeme alobalom.
7
Chlieb vyberieme z rúry a pred krájaním a podávaním necháme úplne vychladnúť.
8
Zvyšný chlieb prikryjeme a skladujeme pri izbovej teplote až 5 dní.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 100 g):
267 kcal
1125 kJ
T:
10 g
B:
6 g
S:
36 g
V:
3 g
Dobrú chuť 😊!
Teraz navyše k ročnému členstvu získavaš ako darček našu kuchársku knihu plnú zdravých receptov. Pozri sa, aj na viac benefitov, ktoré ponúkame našim premium členom.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz