Tento lahodný chlieb s ovocím a orieškami sa pripravuje rýchlo, jednoducho a navyše je úplne bezlepkový. Jednoducho zmiešaš pár lahodných sušených plodov a semienok spolu s pohánkovou múkou a niekoľkými ďalšími ingredienciami a dáš piecť. Ovocný chlieb je vhodný ako ľahká alternatíva raňajkového bieleho pečiva alebo ako snack na turistiku či po športe. Skús ho, je naozaj jednoduchý a dobrý.
Ako na to?
1
Rúru predhrejeme na 180 ˚C. Formu na pečenie chlebíka vymastíme a vystelieme papierom na pečenie.
2
Múku zmiešame s práškom do pečiva, so sódou bikarbónou, škoricou a soľou.
3
Orechy a sušené ovocie nasekáme a spolu so semienkami pridáme k múčnej zmesi.
4
Pridáme vodu a olej a premiešame. Cesto je vodnatejšie!
5
Prelejeme ho do formy a posypeme semienkami.
6
Pečieme 30 minút alebo kým nôž nevyjde čistý.
7
Vyberieme z rúry, necháme 30 minút postáť a vyberieme z formy.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 100 g):
494 kcal
2077 kJ
T:
27 g
B:
9 g
S:
51 g
V:
8 g
Užite si prvé zahryznutie 😊!
Na chlebík môžeš natrieť napr. domáci džem či našu chutnú Fitnutku - bio vegan lieskovo-orieškový krém:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz