Aj za 20 minút si dokážeme v tejto rýchlej uponáhľanej dobe vykúzliť chutný výživný obed. Dnes si pripravíme úplne jednoduché grilované kuracie prsia s výbornou zeleninovou omáčkou a bulgurom, prípadne inou obilninou.
Ako na to?
1
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kúsky. Osolíme ho a okoreníme grilovacím korením.
2
Zohrejeme olivový olej a mäso na prudkom ohni opečieme 3-4 minúty z každej strany. Zabalíme ho do alobalu a dáme bokom.
3
Vo výpeku orestujeme na kocky nakrájaný zeler, po 3 minútach pridáme aj nakrájané paradajky. Ešte chvíľu restujeme a pridáme aj maslo.
4
Necháme omáčku trocha zredukovať, vrátime k nej mäso, všetko zmiešame a podávame. Servírujeme posypané petržlenovou vňaťou.
Tip: Ako prílohu môžeme použiť bulgur alebo inú chutnú obilninu.
Dobrú chuť :-)!
Tipy na recepty na zdravé obedy a množstvo ďalších inšpirácií nájdeš aj v našich knihách:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov