Z času na čas ma prepadne chuť na sladký obed. Milujem alternatívy, tak som si šúľance urobila trochu netradične. Boli naozaj výborné a vďaka fialovým zemiakom som svojmu organizmu dodala trochu antioxidantov.
Ako na to?
1
Zemiaky uvaríme v šupe.
2
Necháme ich vychladnúť. Ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
3
Vložíme do misy a pridáme vajíčka, múku a štipku soli.
4
Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 6 častí.
5
Z každej časti ušúľame menší valec, ten nakrájame na menšie kúsky, z ktorých spravíme šúľance.
6
Do väčšieho hrnca dáme vodu a necháme zovrieť.
7
Do vriacej vody nahádžeme šúľance. Varíme, a keď vyplávajú na vrch, necháme ešte cca 5 minút vrieť. Potom ich vyberieme sitkom do misy.
8
Ešte teplé zasypeme zmesou z mletých mandlí a cukru.
9
Premiešame a môžeme servírovať.
10
Na tanieri ešte polejeme rozpusteným maslom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
461 kcal
1939 kJ
T:
18 g
B:
19 g
S:
54 g
V:
11 g
Dobrú chuť :-)!
Vyskladaj si svoj fit jedálniček jednoducho vďaka receptom v knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III, kde ich nájdeš zoradené pekne do kategórií a ku každému receptu nechýbajú vyrátané kalórie a takisto označenie, či ide o recept bez laktózy, bez lepku a pod.:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.