Aj ty máš plnú chladničku paradajok a rozmýšľaš, čo s nimi? V tom prípade ti možno padne vhod recept na tieto výborné chrumkavé paradajkové galetky, ktoré si so sebou môžeš zobrať aj na výlet, pochutnať si na nich ráno, na desiatu či olovrant.
Čas prípravy
- 45 minútpríprava
- 30 minútchladenie cesta
Ako na to?
1
Zmiešame obe múky, soľ a zmes vysypeme do robota. Pridáme na kocky nakrájané studené maslo, vodu a vymiešame cesto. Ak treba, domiesime ho ručne. Cesto sa nemá lepiť, no má byť mäkké a vláčne.
2
Takto pripravené ho zabalíme do fólie a dáme do chladničky aspoň na 30 minút, aby sa nám s ním neskôr dobre pracovalo.
3
Medzitým nakrájame paradajky na tenké plátky.
4
Cesto vyberieme a na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm.
5
Šálkou vykrojíme kruhy, ktoré potrieme ricottou a na vrch uložíme paradajky. Tie osolíme a môžeme posypať čerstvými či sušenými bylinkami podľa chuti.
6
Okraje zahneme a galetky uložíme na plech na pečenie vystlaný papierom.
7
Pečieme ich na 170 ˚C cca 30 minút. Kto má rád, môže okraje potrieť olivovým olejom a posypať chia semiačkami.
Tip: Cesto môžeme využiť aj na prípravu sladkých galetiek napríklad s tvarohom a ovocím.
Výživové hodnoty na 1 ks:
167 kcal
702 kJ
T:
12 g
B:
3 g
S:
11 g
V:
1 g
Dobrú chuť :-)!
Páčil sa ti recept? A vieš, že kopec ďalších, či už ako zdravé snacky, ale aj jedlá na raňajky, obedy, večere, polievky, šaláty, cestoviny, či dokonca sladkosti, pečivo alebo nápoje nájdeš aj v našich knihách?
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov