Preferuješ na raňajky vajíčka? Dnes ti ukážem spôsob, ako si pripraviť volské oko trošku inak. Milovníci talianskej kuchyne si na tejto kombinácii istotne skvelo pochutia. Patríš k nim aj ty :-)?
Ako na to?
1
Na panvici si zohrejeme olivový olej a pridáme nakrájané paradajky a bazalku.
2
Asi 5 minút podusíme a miešame.
3
Vajíčka rozbijeme do paradajkovej zmesi.
4
Osolíme, okoreníme a na miernom ohni dusíme, kým nie sú žĺtky uvarené. Ak ich máte radi roztečené, vajíčka vyberte skôr.
5
Podávame s obľúbeným pečivom, syrom či šunkou alebo salámou.
Tip: Bazalku môžete zameniť za inú bylinku. Ak máte radi mäsko, môžete si na začiatku opražiť kvalitnú šunku, salámu či slaninku.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
262 kcal
1102 kJ
T:
19 g
B:
15 g
S:
7 g
V:
2 g
Tipy na fitnes raňajky nielen z vajíčok, ale aj sladké inšpirácie, polievky, hlavné jedlá a iné nájdeš v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz