Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Volské oko s dusenými paradajkami a bazalkou

10 min
1 porcia
ranajky vajicka

Potrebujeme: 

  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 2-3 väčšie paradajky nakrájané na malé kúsky alebo 15 cherry paradajok (alebo pokojne aj viac)
  • hrsť bazalky nakrájanej na menšie kúsky
  • 2 vajíčka
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
ranajky vajicka

Preferuješ na raňajky vajíčka? Dnes ti ukážem spôsob, ako si pripraviť volské oko trošku inak. Milovníci talianskej kuchyne si na tejto kombinácii istotne skvelo pochutia. Patríš k nim aj ty :-)?

Ako na to?

1

Na panvici si zohrejeme olivový olej a pridáme nakrájané paradajky a bazalku.

2

Asi 5 minút podusíme a miešame.

3

Vajíčka rozbijeme do paradajkovej zmesi.

4

Osolíme, okoreníme a na miernom ohni dusíme, kým nie sú žĺtky uvarené. Ak ich máte radi roztečené, vajíčka vyberte skôr.

5

Podávame s obľúbeným pečivom, syrom či šunkou alebo salámou.

Tip: Bazalku môžete zameniť za inú bylinku. Ak máte radi mäsko, môžete si na začiatku opražiť kvalitnú šunku, salámu či slaninku.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

262 kcal

1102 kJ

T:

19 g

B:

15 g

S:

7 g

V:

2 g

vajíčka na raňajky
ranajky z vajicok

Tipy na fitnes raňajky nielen z vajíčok, ale aj sladké inšpirácie, polievky, hlavné jedlá a iné nájdeš v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:

vajicka ranajky
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.