Mňam, ách, och. Tento koláč je taký chutný, osviežujúci a chrumkavý. No proste ti ho odporúčam skúsiť a najlepšie čím skôr. Jeho chuť sa úplne hodí k teplým letným dňom. Recept je skutočne ľahký a rýchly na prípravu a je to taký druh dezertu, ktorý možno pripraviť vopred, uchovávať v chladničke, kým nie je pripravený na podávanie. Dúfam, že vyskúšaš tento božský jogurtový koláč, pretože som si istá, že poteší teba aj tvojich blízkych.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 180 ˚C. Menší pekáč si vystelieme papierom na pečenie.
2
V miske rozmiešame hnedý cukor s citrónovou kôrou, aby sa uvoľnil olej. Pridáme múku, vločky, prášok do pečiva a soľ. Pridáme maslo a vanilku a miešame, kým sa nespoja a nedrobia. Odložíme asi 1 šálku rozdrobenej zmesi, ktorú použijeme na vrch.
3
Zvyšnú zmes strúhanky zatlačíme na dno pekáča.
4
V strednej miske zmiešame jogurt s cukrom a kukuričným škrobom. Jogurtovú zmes rozotrieme na pripravenú zmes v pekáči.
5
Jahody rozložíme na jogurt.
6
Posypeme zvyšnou pripravenou strúhankou.
7
Pečieme 40-45 minút alebo do mierneho zhnednutia. Pred podávaním úplne necháme vychladnúť. Najlepšie je tento koláč urobiť večer, dať ho do chladničky a podávať ako letný chladený dezert.
Príjemné maškrtenie!
K tomuto koláču by sa hodilo doplniť na vrch aj lyžičku Fitnutky. Orechové maslá nájdeš u nás vo Fitshakeri až v 3 príchutiach:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz