Len s niekoľkými základnými ingredienciami si môžeš upiecť vláčny, sýty, zdravý a chutný tvarohový koláč.
To, že dodržiavaš diétu či sa stravuješ zdravo, neznamená, že sa musíš vyhýbať dezertom.
Mám rada, keď sú veci jednoduché, bez práce navyše, ale s lahodným výsledkom, ktorý stojí za vyskúšanie. Okrem toho, že je to báječný dezert, je jemný a hladký a tiež ideálny na raňajky, pretože je dostatočne výdatný.
Na regáloch v obchode je veľa dobrôt, ale nie je nič lepšie ako domáca pochúťka. Najmä ak používaš kvalitné a čerstvé suroviny. Tento tvarohový dezert nabitý len zdravými ingredienciami ti spríjemní deň. 😊
Ako na to:
1
Rúru si predhrejeme na 175 ˚C.
2
Pomocou tyčového mixéra rozmixujeme 2 šálky tvarohu, ½ šálky smotany, jednu lyžicu kukuričného škrobu a domáci med.
3
V samostatnej miske vyšľaháme zo štyroch bielkov tuhý sneh.
4
Jemne zmiešame bielky s tvarohovou zmesou.
5
Spodok tortovej formy s priemerom 24 cm si vyložíme papierom na pečenie.
6
Cesto nalejeme do formy a na vrch dáme ovocie.
7
Pečieme 40 minút alebo kým nie je cesto pevné a upečené.
8
Podávame ho samostatné alebo poprášené kakaom.
TIP: V recepte môžeš použiť 2 lyžice domáceho jahodového lekváru na efekt či obohatenie chuti. Zmenšíme potom množstvo medu.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
70 kcal
294 kJ
T:
2 g
B:
5 g
S:
6 g
V:
0 g
Dobrú chuť 😊!
Vieš o tom, že aj kúpou premium členstva u nás získavaš knihu s ďalšími zdravými receptami? Pre našich členov sme pripravili hneď niekoľko benefitov, pridaj sa k nám a naskoč na cestu za svojím cieľom s nami 😊:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz