Pripravila som pre vás koláčik s malým množstvom múky a veľkým množstvom tvarohu a jahôd. Aby som ušetrila tuky, použila som nízkotučný tvaroh a skyr, ktorý tiež obsahuje malé množstvo tukov.
Ako na to?
1
Žĺtky oddelíme od bielkov.
2
Z bielkov vyšľaháme sneh.
3
Žĺtky vymiešame s trstinovým cukrom do peny.
4
Pridáme tvaroh so skyrom a metličkou zapracujeme do žĺtkov.
5
Keď je všetko spracované na hladkú hmotu, pridáme špaldovú múku s práškom do pečiva, mlieko a rozpustené maslo.
6
Premiešame. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh, ktorý jemne zapracujeme do cesta.
7
Okrúhlu formu s priemerom 28 cm vymastíme a vysypeme múkou.
8
Do formy vylejeme cesto a párkrát buchneme o pracovnú dosku, aby sa cesto rovnomerne rozložilo.
9
Na vrch poukladáme umyté jahody.
10
Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme cca 50 minút.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 120 g ):
193 kcal
813 kJ
T:
9 g
B:
9 g
S:
18 g
V:
2 g
Príjemné maškrtenie 😊!
Aj recepty v knihách Z fitka do kuchyne špeciál I - III nájdeš aj s označením, či sú nízkokalorické:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.