Tento pšenový nákyp s jahodami môže pokojne konkurovať aj koláčom z kaviarne či cukrárne. Môžeš si ho dopriať ku kávičke a nemať žiadne výčitky. Prečo? Skladá sa z výživných ingrediencií ako je pšeno či kokosové mlieko a mletá škorica. Pokiaľ si v rysovačke do plaviek, vynechaj čokoládu a pridaj miesto nej lyžicu medu. Ináč by to malo byť všetko v súlade so zdravým životným štýlom. ;-)
Ako na to?
1
Pšeno sparíme cca 500 ml vriacej vody, dáme ho do hrnca, zalejme kokosovým mliekom a vodou (cca 100 ml).
2
Necháme variť na strednom plameni, po 10 minútach pridáme zvyšnú vodu.
3
Pšeno varíme, kým nie je mäkké, nemalo by však plávať vo vode.
4
Pšeno vodu absorbuje samo, no potrebujeme dosiahnuť krémovú konzistenciu pšena, podobne ako keď robíme kašu.
5
Do hotového pšena pridáme nalámanú čokoládu a škoricu, premiešame.
6
Necháme cca 3 – 5 minút odstáť. Potom pridáme žĺtka vymiešané s cukrom, poriadne premiešame.
7
Potom zľahka do pšenovej hmoty vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
8
Hotovú pšenovú hmotu vylejeme do vopred vymastenej formy na pečenie. Ja som použila sklenenú guľatú s priemerom cca 30 cm.
9
Naukladáme na ňu umyté a nakrájané jahody podľa fantázie.
10
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 30 – 35 minút.
Tip: Tento recept môžeme urobiť aj bez použitia čokolády.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
228 kcal
958 kJ
T:
13 g
B:
4 g
S:
23 g
V:
3 g
Prajem ti dobrú chuť!
Mnoho chutných dezertov, ktoré si môžeš dopriať bez výčitiek nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.