Ak tiež miluješ čučoriedky tak ako ja, možno ich máš aj ty práve doma vo väčšom množstve. Skvelé malé bobuľky plné antioxidantov, vitamínu C, B6 a iných vitamínov zo skupiny B, magnézia, železa, mangánu je najlepšie jesť hlavne v ich sezóne, ktorá trvá do septembra. Alebo si časť zamraziť na neskôr a v takej zime ich objaviť ako piráti poklad. Ja som si teraz pre vás pripravila bezlepkovú bábovku s čučoriedkami, ktorá je úplne bez cukru. Nemusíš sa ľakať, o sladkú chuť sa postarajú banány, cukor ti v nej chýbať vôbec nebude. Už ťa nejdem ďalej napínať, pozri si recept na banánovú bábovku. ;-)
Ako na to?
1
Banány rozmixujeme na kašu, pridáme k nim vajíčka a poriadne premiešame.
2
Mandle rozsekáme na jemno a premiešame s múkou a práškom do pečiva.
3
Sypkú a mokrú zmes spolu zmiešame a pridáme ghee maslo a štipku soli.
4
Čučoriedky umyjeme a prekrojíme ich na polovicu (môžeme nechať aj vcelku, každý ako preferuje). Pridáme do cesta a poriadne premiešame.
5
Bábovku pečieme na 180°C približne 35-45 minút.
Tip: Ak chceme pripraviť bábovku deťom, mandle namelieme najemno a čučoriedky rozpolíme na polovice.
Tak čo, dala si sa nalákať? Napíš nám ako ti bábovka chutila, prípadne, či si si ju ešte nejako vylepšila. :-)
Super recepty aj na bábovky, aj na iné sladké raňajky nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Ak máš stále čučoriedok dosť, vyskúšaj s nimi aj takéto recepty:
Čučoriedková ovsená kaša: skvelá raňajková pochúťka
Špaldový chlieb s čučoriedkami a ríbezľami
MEGA obľúbený čučoriedkovo-tvarohový cheesecake
Domáca jogurtová zmrzlina bez cukru s čučoriedkami
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!