Tip na chutné raňajky: špaldový chlieb s ríbezľami a čučoriedkami

Bobuľové ovocie je plné vitamínov, vlákniny či antioxidantov a určite má každý z nás svojich favoritov. Či už sú to maliny, čučoriedky alebo černice, každé drobné ovocie ma svoje benefity a ideálne je ich kombinovať. V dnešnom recepte použijeme čučoriedky a ríbezle a pripravíme tento veľmi jednoduchý chlebík, ktorý môže poslúžiť na raňajky, môže potešiť návštevu, alebo si ho môžeme so sebou zabaliť na výlet. Príprava je nenáročná a výsledok chutný a voňavý. Prajem dobrú chuť! :-)

Doba prípravy: 35-40 minút

Čo budeme potrebovať na cca 12 porcií?

  • 2 vajíčka
  • 70 g kokosového cukru
  • 170 g bieleho jogurtu
  • 30 ml kokosového oleja + cca 1 lyžicu na potretie formy
  • 30 ml kvalitného mlieka (môže byť aj rastlinné)
  • 1 kypriaci prášok bez fosfátov
  • 150 g hladkej špaldovej chlebovej múky (príp. hladkej špaldovej)
  • 50 g sušených drvených jabĺk (dostať v bio obchodoch, alebo stačí pomlieť sušené jablká v mixéri)
  • cca 100 g mix čučoriedky a ríbezle

Ako budeme postupovať?

1. Vo väčšej miske vyšľaháme ručným šľahačom vajíčka s kokosovým cukrom na hladkú penu.

2. Pridáme biely jogurt, kokosový olej a mlieko a ešte chvíľku zmes šľaháme na nižšom stupni.

3. Následne primiešame sypké suroviny, teda kypriaci prášok, múku a drvené sušené jablká.

4. Cesto poriadne premiešame. Nesmie byť príliš husté, ani riedke, ale také „akurát“. Ak by sa nám zdalo cesto husté, pridáme mlieko a ak naopak riedke, tak primiešame ešte trocha múky.

5. Formu na chlebík v rozmere 31 x 16 cm potrieme kokosovým olejom a nalejeme doň cesto.

6. Na vrch poukladáme striedavo čučoriedky a ríbezle a chlebík dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C.

7. Pečieme ho približne 20 minút, až kým nebude navrchu upečený dozlatista. Môžeme ho skontrolovať špajdľou. Chlebík necháme vo forme vychladnúť a až tak ho vyklopíme.

 

Tip: Čo sa týka ovocia, môžeme použiť aj iné bobuľky, napríklad jostu či čierne ríbezle.

špaldový chlieb

 

jablkovy chlieb

 

čučoriedky recept

 

ovocný koláč

Nech ti chutí! :-)

 

Aj v našej najnovšej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 3 nájdeš recepty na takéto fantastické sladké raňajky:

recepty sk

 

Pochutnaj si aj na:

Bezlepkový cviklový chlebík: skvelo chutí s kvalitnou nátierkou či džemom

Čoko quinoa chlieb úplne bez lepku

Mrkvovo-banánový chlieb úplne bez cukru: vhodný už pre deti od 1 roka

Viktória Janov

Redaktorka vo Fitshaker
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj food blog victoriakitchenstories.com
Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 05/08/2019 a zaradený do kategórie: Bábovky a iné sladké pečivoPečivoRaňajkyRecepty   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre