Nevieš, na aký spôsob si pripraviť vajíčka? Domáca frittata je ideálny tip na zdravý recept, ktorý si rýchlo obľúbiš. So zeleninou a nastrúhaným syrom je veľmi lahodná. Fantázie sa medze nekladú, ak túžiš po obmene, nič tým v recepte nepokazíš. :-)
Ako na to?
1
Na troške masle (príp. kvalitného rastl. oleja) opečieme na drobno nasekanú cibuľu dozlatista, potom pridáme pretlačený cesnak a na kocky nakrájanú cuketu a cherry paradajky.
2
Okoreníme a osolíme. V osobitnej miske zmiešame orestovanú zeleninu, nadrobno nasekané špenátové listy a vajíčka.
3
Túto zmes prelejeme do formy o priemere 25 cm, ktorú sme vymazali maslom. Navrch postrúhame syr cheddar.
4
Dáme piecť na 180°C po dobu cca 30 minút.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
419 kcal
1753 kJ
T:
29.5 g
B:
28.8 g
S:
9.3 g
V:
2.8 g
Prajem ti dobrú chuť!
Ďalšie skvelé recepty napríklad na večeru nájdeš aj v knihe Z fitka do kuchyne 2:
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.