Ak nie si fanúšikom majonézy, táto krémová zálievka v kombinácií s avokádom, dijonskou horčicou a gréckym jogurtom sa postará o zdravú a chutnú alternatívu. Vyskúšaj si pripraviť tento vajíčkový šalát na výdatné raňajky, prípadne si ho priprav na večeru alebo ním dokonca pohosti svoju návštevu. Príprava je jednoduchá a zaberie ti ledva 10 minút. Ideš na to?
Ako na to?
1
Avokádo, grécky jogurt a horčicu v mixéry rozmixujeme na jemný krém, ktorý vmiešame k nakrájaným vajíčkam, kapuste a petržlenovej vňate.
2
Všetky suroviny spolu premiešame, dochutíme soľou, korením a podávame.
3
Uvarenú cviklu nakrájame na tenké kolieska, navrstvíme ju na čerstvé pečivo alebo hrianky a na toto všetko naložíme šalát.
TIP: Do šalátu môžeme pridať zeleninu, napríklad olivy, kukuricu, mrkvu alebo hrášok. Tento šalát môže byť zakaždým iný, nielen použitím zeleniny, ale aj obmenou korenia. Avokádový krém môžeme použiť ako náhradu majonézy v obľúbených šalátoch.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
254 kcal
1069 kJ
T:
16 g
B:
12 g
S:
12 g
V:
5 g
Prajem ti dobrú chuť!
Výborné recepty vhodné či už na raňajky, večere alebo pre návštevy (a mnohé iné príležitosti) nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz