Vegánsky obed inšpirovaný thajskou kuchyňou. Ak máš chuť na niečo netradičné, toto je ideálny recept. Veľmi rýchly na prípravu. Môžeš ho pripraviť napríklad aj na romantickú večeru. Poď vyskúšať niečo nové, prirodzene bezlepkové a výživné zároveň. Priprav si moje tofu so zeleninou a ryžou. :-)
Ako na to?
1
Ryžu uvaríme podľa návodu, ako je na obale. Odporúčam do varenia pridať aj mletú alebo aj celú rascu.
2
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme na kocky nakrájanú cuketu, na pásiky nakrájanú papriku, na kolieska nakrájanú mrkvu a aj nakrájané tofu.
3
Pridáme koreniny, limetkovú šťavu, sójovú omáčku, poprášime trstinovým cukrom.
4
Všetko zamiešam a restujeme do mäkka.
5
Uvarenú ryžu servírujeme so zeleninou a tofu.
6
Nakoniec ozdobíme čerstvými listami koriandra.
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Ďalšie zaujímavé recepty nájdeš aj v našich knihách:
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.