Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Krémové zapekané cestoviny s tuniakom a kukuricou

45 min
6 porcií
stavnate zapekane cestoviny

Potrebujeme: 

  • 400 g celozrnných cestovín
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 600 ml mlieka
  • 250 g nastrúhaného čedaru
  • 1 lyžicu škrobu na zahustenie
  • morskú/himalájsku soľ
  • ½ lyžičky mletej červenej papriky
  • 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave (170 g)
  • 250 g kukurice (mrazenej/v konzerve)
  • 150 g hrášku (mrazeného/v konzerve)
  • čerstvé bylinky
stavnate zapekane cestoviny

Tuniak s cestovinami, hráškom a so sladkou kukuricou v krásnej krémovej syrovej omáčke. Je to ľahké jedlo, ktoré má každý rád – vyrobené väčšinou z ingrediencií, ktoré máš doma.

Ako na to?

1

Rúru predhrejeme na 180 ˚C.

2

Podľa návodu si uvaríme cestoviny.

3

Medzitým si v panvici zohrejeme olivový olej a opečieme dozlata cibuľu nakrájanú na malé kocky.

4

Pridáme mlieko a zohrejeme. Potom pridáme nastrúhaný čedar. Varíme, pokiaľ sa syr neroztopí. Ak by bola omáčka riedka, môžeme zahustiť škrobom (1 lyžicu škrobu rozpustiť v 1 dl vody, poriadne premiešať). Ochutíme soľou a korením.

5

Cestoviny scedíme a vysypeme do pekáča. Prelejeme bielou omáčkou, potom pridáme scedeného tuniaka, kukuricu a hrášok.

6

Všetko spolu pomiešame a môžeme ešte vrch posypať syrom.

7

Pečieme v rúre 15 – 20 minút, kým syr nie je zlatohnedý. Pred podávaním posypeme čerstvými bylinkami.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

586 kcal

2643 kJ

T:

20 g

B:

32 g

S:

64 g

V:

7 g

zapekane cestoviny so syrom

Nech ti chutí 😊!

Inak, vieš, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám:

darček k členstvu
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.