Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Recept na cestoviny so sušenými hubami a s paradajkami

30 min
4 porcie
rýchle cestoviny

Potrebujeme: 

  • 40 g sušených húb
  • 250 g celozrnných špagiet
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 120 g sušených paradajok
  • 2 šálky vody/vývaru
  • 3-4 lyžice Lučiny alebo skyru, ricotty
  • soľ
  • ½ šálky strúhaného parmezánu
  • 1 lyžicu sušenej bazalky
rýchle cestoviny

Ak hľadáš lahodný a jednoduchý recept na cestoviny, ktorý si môžeš pripraviť v rušný deň, vyskúšaj tento.

Vychutnaj tieto bezmäsité cestoviny, tak ako sú, alebo ich podávaj s grilovaným kuracím mäsom či grilovanou zeleninou. Kombinácia chutí v tomto jedle je taká dobrá, že budeš v pokušení zjesť ho priamo z panvice.

Ako na to?

1

Sušené huby zalejeme vodou a necháme tak 10 minút, aby zmäkli. Dáme variť cestoviny.

2

Na stredne vysokej teplote rozohrejeme olivový olej, pridáme na kocky nakrájanú cibuľku, huby a opekáme asi 3 minúty. Potom pridáme na kocky nakrájané paradajky.

3

Zalejeme 2 šálkami vody alebo vývaru. Varíme, kým sa voda nezredukuje.

4

Potom pridáme Lučinu a krátko povaríme. Pridáme parmezán a omáčku varíme za stáleho miešania niekoľko minút na miernom ohni. Ak je omáčka hustá, pridáme ešte vodu. Ochutíme bazalkou.

5

Ak sa vám omáčka zdá riedka, nepokračujte v dusení, aby zhustla, pretože o chvíľu pridáme cestoviny a tie absorbujú časť tekutiny omáčky. Aj keď teraz vyzerá riedka, po pridaní cestovín už taká nebude.

6

Do omáčky pridáme cestoviny a pokračujeme vo varení na miernom ohni niekoľko minút (alebo viac na dosiahnutie požadovanej konzistencie) za stáleho miešania, aby sa všetky cestoviny obalili omáčkou. Nakoniec ochutíme soľou.

7

Podávame posypané parmezánom a sušenou bazalkou.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

519 kcal

2183 kJ

T:

16 g

B:

26 g

S:

68 g

V:

10 g

recepty na cestoviny

Dobrú chuť 😊!

Mnoho zaujímavých receptov nájdeš aj v našich kuchárskych knihách. Daruj nejakú mamke, babke, sestre alebo aj kamarátke k Vianociam. Určite ich potešíš. 😊

varenie zdravo
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.