Hliva je skvelá surovina, z ktorej sa dá pripraviť veľa jedál. Ale čo taká omáčka z hlivy, počula si už o nej? Celý tento recept je skvelým spôsobom, ako „prepašovať“ zeleninu do jedálnička celej rodiny a skvele si pochutiť 😊.
Ako na to?
1
Cestoviny uvaríme obvyklým spôsobom podľa návodu na obale.
2
Na olivovom oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku.
3
Pridáme petržlen a mrkvu nakrájané na menšie kúsky a restujeme dozlata.
4
Potom pridáme aj hlivu, osolíme a okoreníme, restujeme už len chvíľu.
5
Pridáme vodu a podusíme, pokiaľ hliva nie je mäkká.
6
Keď je zmes uvarená, rozmixujeme ju dohladka a pridáme smotanu. Premiešame a pridáme lahôdkové droždie, ktoré dodá syrovú chuť.
7
Hotovú omáčku premiešame s cestovinami a môžeme podávať.
Tip 1: Ak sa rozhodnete pripravovať nevegánsku alternatívu, môžete olej zameniť za ghee maslo, sójovú smotanu za klasickú a lahôdkové droždie za parmezán.
Tip 2: Ak k takejto omáčke pridáte liter vývaru a nerozmixujete ju úplne najemno, máte fantastickú krémovú polievku.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
638 kcal
2681 kJ
T:
13 g
B:
20 g
S:
108 g
V:
15 g
Nech ti chutí 😊!
Ku každej objednávke nad 50 € na našom e-shope ti pribalíme ako darček aj novú príchuť Fitnutky. Túto objednávku ti navyše doručíme zadarmo.
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!