Jar je tu a s ňou aj množstvo potravín, ktoré k nej jednoducho patria. Jednou z nich je aj medvedí cesnak, ktorý sa dá zakomponovať do akéhokoľvek jedla alebo ho môžeš použiť aj samostatne. Čas medvedieho cesnaku je obmedzený, preto neváhaj a dopraj si ho čo najviac.
Ako na to?
1
Zemiaky ošúpeme a spolu so syrom nastrúhame na hrubom strúhadle.
2
Pridáme vajíčka a najemno nakrájaný medvedí cesnak.
3
Mladú cibuľku nakrájame aj s vňaťou a spolu s ovsenými vločkami dáme do misy.
4
Dochutíme soľou a čiernym korením.
5
Všetko spolu dobre premiešame a necháme odležať 30 minút.
6
Na plech uložíme papier na pečenie, ktorý potrieme olivovým olejom.
7
Rukami robíme placky a ukladáme na plech.
8
Takto pripravené vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C a pečieme cca 25 minút z jednej strany dozlatista.
9
Potom placky otočíme a 10 minút ešte dopekáme.
10
Môžeme podávať s jogurtovým alebo so smotanovým dipom.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 3 ks):
333 kcal
1398 kJ
T:
10 g
B:
19 g
S:
39 g
V:
5 g
Nech ti chutí 😊.
Pozývame ťa do tohtoročnej 60-dňovej Výzvy do plaviek 🤗.
Ani tento rok nebude chýbať naša spoločná jazda, na ktorej odhalíš svoju silu, odvahu a sebavedomie ❤️. Čaká ťa nielen nadupaný program pre začiatočníkov aj pokročilých, ale takisto stravovacie videá s výživovým odborníkom Mgr. Michalom Páleníkom a rozhovory s fitshakeráčkami, ktoré sa podelia so svojimi silnými príbehmi.
Tak si nenechaj nič ujsť a pridaj sa k nám! Už 6. mája začíname 👇.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.