Originálna večera, ktorá lahodí oku a je plná vitamínov? Mám to! Vyskúšaj tieto červené placky z návykovej cvikle a tak zdravej kyslej kapusty! Vitamínová bomba na tieto dni ako vyšitá. Chrumkavé pečené kúsky stačí už len namočiť do jogurtového dipu a môžeme vychutnávať :-).
Ako na to?
1
Cviklu vložíme na 10 minút do vriacej vody, aby sa lepšie šúpala. Keď je cvikla vychladnutá, ošúpeme ju. Odporúčam pri šúpaní použiť rukavice alebo mikroténové vrecko.
2
Nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme kyslú kapustu, nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajce a špaldovú múku. Dochutíme soľou, čiernym korením, majoránom a všetko spolu dobre premiešame.
3
Plech si vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme kokosovým olejom a polievkovou lyžicou robíme zo zmesi malé placky.
4
Takto pripravené placky vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme z každej strany cca 25 minút. Môžeme podávať s jogurtovým dipom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
183 kcal
770 kJ
T:
2 g
B:
8 g
S:
33 g
Prajem dobrú chuť :-).
Zdravé recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.