Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Famózne cuketové placky bez smaženia

Tiež miluješ chrumkavé placky na akékoľvek spôsoby? Klasické zemiakové už dávno nie sú v kurze. Vyskúšaj ich však z inej zeleniny! Dokonalá je cuketa, ktorej sezóna sa práve začína. Fantastickú chuť dotvorí opečená cibuľka a namiesto vysmážania ich budeme piecť. Priprav si na obed alebo večeru aj s jogurtovým dipom a čerstvým šalátom :-).

Doba prípravy: 40 min.

Čo budeme potrebovať na 30 malých ks?


  • 1 väčšiu cuketu

  • 3-4 zemiaky

  • 1 cibuľu

  • 1 lyžicu olivového oleja

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 2 hrste sušeného majoránu

  • 2 vajíčka

  • morskú/himalájsku soľ

  • mleté čierne korenie

  • ovsenú múku podľa potreby


Ako budeme postupovať?

1. Cuketu aj zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle alebo rozmixujeme v nádobe s nožmi v tvare S.


2. Cibuľu nasekáme nadrobno a opečieme ju na troche olivového oleja.


3. Do misky dáme nastrúhanú cuketu, zemiaky, opraženú cibuľku (dodá úžasnú chuť), pretlačený cesnak a v dlaniach rozotrieme 2 hrste sušeného majoránu.


4. Pridáme vajíčka, soľ, korenie a prisypeme ovsenú múku tak, aby sme vytvorili vhodnú konzistenciu. Cesto by nemalo byť ani veľmi tuhé a ani riedke.


5. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a lyžicou naň ukladáme plackovú zmes tak, aby vznikli menšie placky. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme do rúry piecť na 180 °C asi na 15 minút. Netreba ich ani otáčať.


6. Podávame s jogurtovým dipom (jogurt, lyžička horčice, cesnak, soľ, korenie).


Výživové hodnoty na 1 porciu (5 ks, cca 180 g):

















Kalorické hodnotyTukySacharidyBielkovinyVláknina
823 kJ
196 kcal
4 g31 g7 g5 g

recepty z cukety


 

cuketové placky


 

cuketové recepty


 

cuketové placky v rure


Prajem fantastickú chuť :-).


nová-kniha-blog-text2
Fotka autora
Lucia Súkeníková
Redaktor vo Fitshaker

Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.