Mrkvové pečenie je skvelé, pretože mrkvu si môžeme pridať či už do báboviek, koláčov, alebo chlebíkov ako napríklad aj dnes 😊. Tento sa veľmi hodí na raňajky, pretože je dosť sýty a výživný, ale dopriať ho môžeme aj návšteve ku kávičke, či napríklad aj počas sviatkov, alebo len tak hocikedy 😊.
Ako na to?
1
Zapneme rúru na 160 ˚C. Vajíčka a kokosový olej vyšľaháme do peny, ak chceme sladší chlebík, pridáme aj lyžicu medu.
2
Banány popučíme na kašu a primiešame k vajíčkovej zmesi.
3
Postupne primiešame mletý mak, pomleté vločky, pomleté orechy kešu a kypriaci prášok.
4
Všetko zmiešame a vznikne nám vláčne cesto, do ktorého ešte najemno nastrúhame očistenú mrkvu.
5
Formu na biskupský chlebík o dĺžke cca 25 cm potrieme kokosovým olejom a nalejeme cesto. Pečieme 40 minút.
Tip: Chlebík môžeme na raňajky potrieť aj domácim džemom 😋.
Prajem dobrú chuť :-)!
Výborné tipy si pre teba v Novoročnej výzve 2023 pripravila aj výživová poradkyňa Ivka Maheľová, ktorá ťa bude sprevádzať celou výzvou v oblasti stravy.
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov