Ako vonia tvoje dokonalé ráno? Moje ako čerstvo upečený banánový chlieb. Zbožňujem banánové chlebíky na všetky spôsoby. Vyskúšala som ich pripraviť už mnoho. Také s ovocím, také s plnkou, také s orieškami a semienkami a aj s rôznymi druhmi múky. Najviac mi však chutí ten úplne najjednoduchší. Pohánková múka dodá chlebíku orieškovú chuť aj bez orechov, banány prirodzene sladkú chuť aj bez prehnaného sladenia a vanilkový lusk úžasnú vanilkovú vôňu bez umelých aróm. :-)
Ako na to?
1
Banány popučíme vidličkou. Pridáme kokosový olej a vajíčko.
2
V druhej miske zmiešame múku, kypriaci prášok, cukor a vanilkový lusk.
3
Do mokrej zmesi pridávame po lyžičkách suchú a miešame vareškou.
4
Vlejeme do formy na chlebík. (Ja som použila s rozmerom 26 x 11 x 8 cm.)
5
Pečieme pri 180°C približne 50 min.
Tip: Vynechaj z receptu cukor a ponúkni chlebík aj deťom od 1,5 roka. ;-)
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 60g):
175 kcal
735 kJ
T:
5 g
B:
2 g
S:
29 g
V:
1 g
Na chlebík si natri to, čo máš najradšej. Maj nádherné ráno! ;-)
Raňajkové chlebíky, ale aj iné tipy na raňajky, pečivo či iné príležitosti nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Nepoznám nudu a stereotyp. Snažím sa vždy „bojovať na viacerých frontoch“, pričom ich spoločným znakom je pocit spokojnosti, naplnenia a lásky. Svoju nekončiacu zvedavosť prenášam do zaujímavých rozhovorov, kreativitu do zdravých alternatívnych receptov a lásku do každej činnosti, ktorú robím. Čas chcem tráviť zmysluplne a osožne pre seba aj svojich blízkych. Milujem hory, jógu, bike, bežky, dlhé prechádzky, beh, turistiku, komiksy, čítanie a najviac zo všetkého svojho manžela, rodinu a priateľov. Verím, že kúsok pozitívneho myslenia, ktoré je dôležitou súčasťou môjho života, prinesiem prostredníctvom článkov, receptov, príspevkov a správ aj do toho tvojho. :-)