Keď máme plné záhradky cukety, treba ju pridať všade, kde sa len dá. Tak som sa pokúsila inovovať náš obľúbený banánový chlebík a zamaskovať do neho aj kúsok tejto výživnej sezónnej zeleninky. Bol vláčny, na chuti mu teda vôbec neubral (skôr naopak) a neskutočne sme si pochutili. Padne skvele vhod, keď ráno nestíhaš raňajky – len si ho vezmeš do krabičky so sebou alebo ho „zbaštíš“ namiesto dezertu po zdravom letnom obede. A čo je skvelé, recept je i baby-friendly. Od 1 roka môžeš pokojne ponúknuť aj malému papkáčovi. Nech všetkým chutí :-).
Ako na to?
1
Banány roztlačíme vidličkou.
2
Cuketu nastrúhame najemno a pridáme k banánom.
3
Maslo necháme roztopiť a trošku vychladnúť. Následne ho pridáme k cuketovo-banánovej zmesi.
4
Primiešame i vajíčka.
5
Múky zmiešame so sódou bikarbónou, kokosom a vanilkou (môžeme použiť i škoricu).
6
Sypké ingrediencie primiešame k mokrým. Cesto by nemalo byť ani veľmi riedke ani tuhé.
7
Formu na biskupský chlebík vystelieme papierom na pečenie. Vylejeme do nej cesto a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C asi na 45-55 minút. Treba ho kontrolovať špajdlou.
Teraz už len počkať, kým trošku vychladne, natrieť na vrch mandľové maslo či čoko-orieškovú nátierku (my milujeme tú od Powerlogy) a už si len vychutnávať sladký deň. :-)
Vieš o tom, že aj do knihy Z fitka do kuchyne špeciál 3 sme pridali označenie receptov, či sú vhodné pre deti (od 1, 1,5 či 2 rokov)?
Aj toto môžeš pripraviť na sladké raňajky aj pre deti už od 1 roka:
Vynikajúce tvarohové lievance
5 receptov na vafle
Mrkvovo-banánový chlebík bez cukru
Milujem poctivé veci, nechávam sa inšpirovať šikovnými ľuďmi a bavím sa knižkami, varením a ďalšími maličkosťami, ktoré prináša každý deň. Robím veci, ktoré mi prinášajú radosť a tie zvyšné obmedzujem na minimum. :-) Som veľký fanúšik dobrého jedla, kvalitných potravín, pozitívneho myslenia a všetkého zdravého. A myšlienky z týchto oblastí budem s vami rada zdieľať.