Banánový chlebík s maslom a šálkou kakaa či čaju patrí k mojim najobľúbenejším raňajkám. A čo je na tomto chlebíku skvelé? Že je bez štipky pridaného cukru a vhodný už pre malé detičky od 1 roka (po zavedení všetkých použitých surovín do detského jedálnička). A aj pre ženy, ktoré si strážia postavu, ale chuť na sladké ich stále prenasleduje. Ak je pre teba chlebík málo sladký, potri si ho domácim džemom alebo zdravou orieškovou nátierkou. Zaručene si pochutíš. :-)
Ako na to?
1
Mrkvu postrúhame na jemno. Pridáme 2 zrelé banány, ktoré roztlačíme vidličkou. Vmiešame vajíčka.
2
Dáme roztopiť maslo a pridáme do zmesi. Následne vlejeme aj mlieko.
3
Postupne pridávame všetky suché ingrediencie a dobre zamiešame. Ak by bolo cesto príliš husté, môžeš ešte priliať trošku mlieka.
4
Pripravíme formu na biskupský chlebík. Vyložíme ju papierom na pečenie a naplníme ju zmesou.
5
Dáme piecť do rozohriatej rúry na 170°C asi na 50-60 minút.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
185 kcal
774 kJ
T:
11.8 g
B:
4 g
S:
15.5 g
V:
2.3 g
Hotovo! Počkaj, kým chlebík trošku vychladne a môžeš si ho vychutnávať. S plátkom masla a domácim džemom alebo orieškovým maslom chutí neodolateľne. :-)
Ďalšie fantastické zdravé recepty na raňajky aj iné časti dňa nájdeš aj v našich knihách:
Milujem poctivé veci, nechávam sa inšpirovať šikovnými ľuďmi a bavím sa knižkami, varením a ďalšími maličkosťami, ktoré prináša každý deň. Robím veci, ktoré mi prinášajú radosť a tie zvyšné obmedzujem na minimum. :-) Som veľký fanúšik dobrého jedla, kvalitných potravín, pozitívneho myslenia a všetkého zdravého. A myšlienky z týchto oblastí budem s vami rada zdieľať.