Čo tak pre tento raz vyskúšať nezdravú klasiku na zdravý spôsob? Pripravila som pre teba nenáročný a veľmi chutný recept na zemiakové placky so zelerom, do ktorých sa zamiluješ. Keďže sa placky nevyprážajú ale pečú v rúre, budú pre teba ľahšie stráviteľnejšie. A keď do nich pristrúhaš i spomínaný zeler, telo sa ti určite za to veľmi pekne odvďačí. Poď s mojim fit receptom objaviť chuť zdravšej alternatívy.
Čas prípravy
- 30 minútpríprava
- 20-25 minútpečenie
Ako na to?
1
Na hrubom strúhadle postrúhame očistené surové zemiaky a zeler.
2
Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu s cesnakom, ktorú následne pridáme k postrúhaným zemiakom.
3
Ďalej k nim pridáme vločky, múku, vajcia a ostatné ingrediencie. Všetko spolu premiešame.
4
Lyžicou naberáme malé kôpky cesta, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
5
o vyhriatej rúre na 190° C pečieme dozlatista cca 20-25 minút. Upečené môžeme potrieť aj roztopeným maslom.
TIP: Môžeme podávať napríklad s nejakým jogurtovým dressingom, pečenou koreňovou zeleninou alebo ich môžeme podávať k rybe na masielku a bylinkách.
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.