Čo budeme potrebovať na 9 kusov?
- 150 g červenej šošovice
- 2 stredne veľké mrky
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajíčka
- 50 g bezlepkovej strúhanky
- bezlepkové ovsené vločky
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- mletú rascu
- kvalitné maslo alebo olivový olej
Ako budeme postupovať?
2. Keď máme šošovicu uvarenú, pridáme do nej opraženú cibuľu s cesnakom, vajcia, nastrúhanú mrkvu, bezlepkovú strúhanku a ostatné koreniny. Zmes poriadne premiešame.
3. Ak sa nám zdá, že je zmes stále riedka, odporúčam pridať ešte bezlepkové ovsené vločky, ktoré zmes zahustia. Keď je zmes dostatočne hustá, budeme z nej tvarovať fašírky. Malo by nám vyjsť 9 kusov.
4. Hotové fašírky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme piecť v rozohriatej rúre na 170 °C cca 20 minút.
TIP: Do cesta môžeš pridať aj mletú škoricu, kvalitný med a trošku mletého chili. Zrazu sa z klasických fašíriek stane príťažlivá zdravá „exotika“. Vrele odporúčam vyskúšať. ;-)
Vynikajúce tipy na bezmäsité jedlá nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál
Pozri aj naše ďalšie inšpirácie na večeru:
Plnený baklažán bryndzou
Kuracie prsia na bylinkách s karfiolovou ryžou
Patizón plnený cuketou a pórom
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.