Placky z kyslej kapusty bez vysmážania: zdravý obed alebo večera do 30 minút

Tradičné jedlo pripravené na zdravší spôsob, na ktorom si pochutí celá rodinka. Toto sú moje bezlepkové placky s kyslou kapustou ideálne na obed počas zimnej sezóny. Pokrm máš hotový raz dva a nezašpiníš ani veľa riadu. Ideme sa pustiť do toho?

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 2 placky?

  • 250 g kyslej kapusty
  • 1 vajíčko
  • 3 lyžice bezlepkovej múky (napr.pohánkovej) alebo špaldovej múky
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžičku trstinového cukru (najlepšie mletého, resp.práškového)
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 – 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžicu masla

Ako budeme postupovať?

1. Kyslú kapustu zbavíme vody, trochu narežeme a dáme do misy.

2. Pridáme vajíčko, múku, mleté čierne korenie a cukor a poriadne premiešame.

3. Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak.

4. Potom ho zmiešame s hmotou na placky.

5. Plech vystelieme papierom na pečenie a na ňom vyformujeme 2 placky.

6. Dáme piecť vo vyhriatej rúre na 180°C cca 20 – 25 minút.

7. 5 minút pred upečením plech s plackami vyberieme a placky potrieme maslom, potom dáme zapiecť na posledných 5 minút.

 

Tip: K plackám sa skvele hodí jogurtový dip, prípadne ak chceš sýtejšie jedlo, odporúčame mäso v nejakej omáčke, ideálne na štýl soté. Skús kuracie soté na mexický spôsob alebo kuracie soté s cícerom a zeleninou.

 

Výživové hodnoty na 1 placku:

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
1401 kJ

335 kcal

 19 g  31,7 g 8,4 g 4,9 g

rýchly obed

 

placky

 

rýchla večera

 

rychla vecera

 

kyslá kapusta recept

Prajem ti dobrú chuť!

 

Ďalšie vynikajúce recepty nájdeš aj v našich knihách:

recepty na obed

 

Pozri na ďalšie chutné jedlá s kyslou kapustou:

Gnocchi s kyslou kapustou úplne bez lepku – ideálne na zdravý obed

Kuracie mäso s kyslou kapustou – tip na obed do 30 minút

Chrumkavé cviklovo-kapustové placky – skvelý tip na zdravú večeru

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 03/01/2019 a zaradený do kategórie: BezlepkovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovVegetariánske   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre