Chrumkavé cviklové placky s kyslou kapustou

Originálna večera, ktorá lahodí oku a je plná vitamínov? Mám to! Vyskúšaj tieto červené placky z návykovej cvikle a tak zdravej kyslej kapusty! Vitamínová bomba na tieto dni ako vyšitá. Chrumkavé pečené kúsky stačí už len namočiť do jogurtového dipu a môžeme vychutnávať :-).

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 700 g cvikle
  • 250 g kyslej kapusty
  • 1 menšiu cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce od šťastných sliepok
  • 6 PL hladkej špaldovej múky
  • soľ
  • čierne korenie
  • majorán
  • kokosový olej

Ako budeme postupovať?

1. Cviklu  vložíme na 10 minút do vriacej vody, aby sa lepšie šúpala. Keď je cvikla vychladnutá, ošúpeme ju. Odporúčam pri šúpaní použiť rukavice alebo mikroténové vrecko.

2. Nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme kyslú kapustu, nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajce a špaldovú múku. Dochutíme soľou, čiernym korením, majoránom a všetko spolu dobre premiešame.

3. Plech si vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme kokosovým olejom a polievkovou lyžicou robíme zo zmesi malé placky.

4. Takto pripravené placky vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme z každej strany cca 25 minút. Môžeme podávať s jogurtovým dipom.

placky3

placky5

placky1

placky2

Prajem dobrú chuť :-).

 

Výživové hodnoty 1 porcie:

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny
770 kj

183 kcal

2 g 33 g 8 g

 

Ďalšie tipy na zdravú a chutnú večeru:

Baklažán s bryndzovým prekvapením

Fantastický pšenový (jáhlový) nákyp

Bleskový šalát proti chrípke

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 19/01/2016 a zaradený do kategórie: PotréningovéRecepty   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre