Vajcia sú bohatým zdrojom bielkovín a vieme ich pripraviť na milión spôsobov. Či už si ich pripravíš ako omeletu alebo praženicu, vždy si na nich pochutíš. A aby neboli až tak obyčajné, príjemnú korenistú chuť im pridá čerstvá rukola. Poď si pozrieť môj recept, ktorý si môžeš pripraviť aj na veľkonočné raňajky, či iný deň napríklad na večeru. ;-)
Ako na to?
1
Najprv uvaríme zemiaky v šupke a necháme ich vychladnúť.
2
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.
3
Na panvici rozohrejeme olej a pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a chvíľu restujeme.
4
Pridáme nakrájané šampiňóny, podlejeme trochou vody a dusíme cca 20 minút.
5
Keď sa voda odparí, pridáme nakrájané zemiaky, ktoré necháme chvíľu opiecť.
6
V miske rozšľaháme vajíčka, ktoré ochutíme čiernym korením a soľou.
7
Ochutené vajíčka vylejeme do panvice, prikryjeme a pečieme do stuhnutia.
8
Keď je omeleta hotová, preložíme ju na tanier a posypeme čerstvou rukolou.
TIP: Môžeme navrch jemne posypať aj strúhaným parmezánom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
370 kcal
1554 kJ
T:
26 g
B:
17 g
S:
15 g
V:
6 g
Prajem ti dobrú chuť!
Skvelé raňajkové inšpirácie čerpaj aj z našej knihy Z fitka do kuchyne špeciál:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.