Rada raňajkujem vajíčka na milión spôsobov. Skúšala som už vajíčkové muffiny, klasickú praženicu, vajíčko na tvrdo, na mäkko či volské oká. Každý jeden spôsob je skvelý, no môj najobľúbenejší je urobiť si z vajíčok práve omeletu. Zvíťazila preto, že si do nej môžem pridať čokoľvek na čo mám chuť. Bylinky, zeleninu, korenie či syr. Môj dnešný tip je na omeletu s avokádom a rajčinami. Poď sa pustiť do prípravy chutných zdravých raňajok! ;-)
Ako na to?
1
V miske poriadne vymiešame vajíčka s korením a soľou.
2
Pridáme oregano, mlieko a syr.
3
Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a na masle opražíme do sklovita.
4
Na horúcu panvicu k cibuli vylejeme vajíčkovú zmes.
5
Kým je vrch omelety ešte mäkký, poukladáme naň cherry rajčiny nakrájané na kolieska a avokádo nakrájané na plátky.
6
Omeletu pečieme na malom plameni cca 10 minút. Či je omeleta hotová spoznáme tak, že vrch omelety bude pevný. Počas pečenia ju neobraciame.
TIP: Ak nepoužiješ v recepte mleté čierne korenie, môžeš dať omeletu aj deťom od 1 roka.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
476 kcal
2002 kJ
T:
37 g
B:
24 g
S:
11 g
V:
4 g
Vychutnaj si tieto raňajky napríklad cez víkend, keď sa nemusíš nikam ponáhľať. Najlepšie chutia so šálkou dobrého čaju. Naštartuj sa hneď od rána dobrou náladou! :-)
Chutné inšpirácie na raňajky, obedy či večere nájdeš aj v našej Novoročnej výzve 2023, kde si pre teba okrem nápadov pripravila aj množstvo užitočných informácií výživová poradkyňa Ivka Maheľová. Stačí sa už len prihlásiť:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!