Pizzu milujeme asi všetci. Ale ako si ju dopriať bez toho, aby nemala veľa sacharidov? Ja som ako alternatívu na základ použila mrkvu a syr. Na obloženie som zvolila zeleninu, ale ty si ju môžeš pokojne obložiť podľa seba. Ak však zmeníš ingrediencie, rátaj s tým, že aj kalorické hodnoty budú v tvojom prípade iné.
Ako budeme postupovať?
1
Do misy nastrúhame syr a ošúpanú mrkvu na jemnom strúhadle.
2
Pridáme vajíčko a dobre spolu premiešame.
3
Urobíme hrudku, ktorú na plechu vystlanom papierom na pečenie vytvarujeme rukami do kruhu.
4
Takto vytvarovaný kruh vložíme do rúry vyhriatej na 200 ˚C a pečieme cca 5 minút.
5
Zatiaľ si cuketu najemno nakrájame spolu s paradajkou na krúžky.
6
Olivy nakrájame nadrobno a pripravíme si kukuricu.
7
Keď je cesto predpečené, vyberieme ho z rúry a potrieme olivovým olejom s pretlačeným cesnakom a soľou.
8
Potom ukladáme do kruhu v prvom rade cuketu, v druhom rade paradajku.
9
Do stredu dáme kukuricu a celú pizzu posypeme nakrájanými olivami.
10
Nakoniec nastrúhame vyžmýkanú mozzarellu na hrubom strúhadle a rovnomerne nasypeme na vrch.
11
Takto pripravenú pizzu vložíme do rúry vyhriatej na 200 ˚C a pečieme cca 20 minút.
12
Keď je upečená, vyberieme ju z rúry a chvíľu necháme vychladnúť, aby cesto stuhlo.
13
Je možné, že zelenina pustí šťavu.
Tip: Na mrkvový základ si môžete urobiť akékoľvek obloženie podľa svojej chute a fantázie.
Výživové hodnoty 1 porcia cca 370 g:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
2223 kJ 529 kcal | 33 g | 17 g | 26 g | 4 g |
Dobrú chuť :-)!
Mnoho fantastických receptov na zdravé jedlá nájdeš aj v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.