Čas prípravy: 15 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 2 celozrnné tortily alebo pita chlieb (ak robíme recept pre deti, zvolíme radšej pita chlieb)
- 2 lyžičky olivového oleja
- 4 lyžice Lučiny alebo cottage syra
- 125 g mozzarelly
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- oregano
- 2 šálky čerstvého špenátu (pokojne aj viac)
- 4 vajíčka
Ako budeme postupovať?
2. Plech si buď potrieme olivovým olejom, alebo vystelieme papierom na pečenie.
3. Tortilu potrieme olivovým olejom. Namažeme ju Lučinou a na ňu poukladáme nastrúhanú mozzarellu, ktorú jemne osolíme a okoreníme oreganom.
4. Špenát poukladáme na syr a v strede necháme miesto, kruh, do ktorého rozbijeme vajíčka. Osolíme ich a okoreníme čiernym korením. Pečieme 5-7 minút.
5. Okraje budú trošku chrumkavejšie, ale stred bude akurát. Ak nechcete chrumkavé okraje, Lučinu a syr dajte až po okraj.
Tip: Podávame s paradajkami, šalátom a obľúbenou zeleninou. Kto má rád, môže pokvapkať balzamikovým octom alebo si dať k tomu domáci kečup.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
2 536 kJ 603 kcal | 42 g | 19 g | 34 g | 3 g |
Pre viac fit receptov pozri aj naše knihy Z fitka do kuchyne 1, 2 či 3:
Aj tieto vajíčkové recepty môžu potešiť tvoje bruško na raňajky prípadne večeru:
Miešané vajíčka s paradajkou a fetou: aj toto je skvelá fitness strava pre ženy
Čo pripraviť na zdravé raňajky? Recept na vajíčkové mafiny
Praženica so syrom čedar a muškátovým orieškom. Tú kombináciu sa oplatí vyskúšať!
Rýchla zdravá večera pre dvoch: špenátová omeleta so šalátom z bielej reďkovky
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz