Pizza je jedlo, ktoré pozná takmer každý a len ťažko sa jej odoláva. Pripravila som pre teba zdravšiu zeleninovú variantu. Nemusíš ju hniesť ani čakať, kým cesto vykysne a nepotrebuješ ani štipku múky. Možno nebude chutiť každému, kto je však fanúšikom brokolice určite si pochutná.
Ako na to?
1
Rúru predhrejeme na 200°C.
2
Okrúhly plech na pizzu s priemerom 25 cm buď vymastíme olejom alebo vystelieme papierom na pečenie.
3
Brokolicu rozmixujeme na malé kúsky.
4
Zmiešame ju s vajíčkami, nastrúhanými syrmi, soľou a korením.
5
Všetko poriadne premiešame. Zmes rovnomerne navrstvíme a dáme zapiecť na cca 15 minút, resp. kým nemá cesto jemne hnedú farbu.
6
Cesto vyberieme a na upečené cesto natrieme paradajkový základ. Navrch navrstvíme ľubovoľné prísady a dáme zapiecť ešte na 10-15 minút, resp. ak sme použili syr, kým nie je syr roztopený a trošku zapečený.
7
Pred podávaním necháme cesto chvíľku vychladnúť.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
634 kcal
2665 kJ
T:
34 g
B:
48 g
S:
32 g
V:
8 g
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Ďalšie zdravé recepty nájdeš aj v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz