Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zdravá pizza z brokolicového cesta, bez lepku a kysnutia

35 min
2 porcie
pizza z brokolicového cesta

Potrebujeme: 

  • Na brokolicové cesto:
  • 1 hlávku brokolice
  • 2 vajíčka
  • ½ hrnčeka nastrúhaného parmezánu
  • ½ hrnčeka nastrúhaného syra gouda (podľa vlastnej chuti)
  • ¼ lyžičky morskej/himalájskej soli
  • zmes talianskeho korenia
  • Na plnku:
  • cca 100 g paradajkového základu
  • cca 50 g mozzarelly - voliteľné (ak robíme pre deti, vynecháme, v ceste je dosť syra)
  • cca 100 g kvalitnej šunky - voliteľné (ak robíme pre deti, nedávame)
  • mleté čierne korenie - voliteľné (ak robíme pre deti, vynecháme)
pizza z brokolicového cesta

Pizza je jedlo, ktoré pozná takmer každý a len ťažko sa jej odoláva. Pripravila som pre teba zdravšiu zeleninovú variantu. Nemusíš ju hniesť ani čakať, kým cesto vykysne a nepotrebuješ ani štipku múky. Možno nebude chutiť každému, kto je však fanúšikom brokolice určite si pochutná.

Ako na to?

1

Rúru predhrejeme na 200°C.

2

Okrúhly plech na pizzu s priemerom 25 cm buď vymastíme olejom alebo vystelieme papierom na pečenie.

3

Brokolicu rozmixujeme na malé kúsky.

4

Zmiešame ju s vajíčkami, nastrúhanými syrmi, soľou a korením.

5

Všetko poriadne premiešame. Zmes rovnomerne navrstvíme a dáme zapiecť na cca 15 minút, resp. kým nemá cesto jemne hnedú farbu.

6

Cesto vyberieme a na upečené cesto natrieme paradajkový základ. Navrch navrstvíme ľubovoľné prísady a dáme zapiecť ešte na 10-15 minút, resp. ak sme použili syr, kým nie je syr roztopený a trošku zapečený.

7

Pred podávaním necháme cesto chvíľku vychladnúť.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

634 kcal

2665 kJ

T:

34 g

B:

48 g

S:

32 g

V:

8 g

Recept na pizzu
Pizza recepty
zdrava pizza
Pizzove cesto
cesto na pizzu
domaca pizza
pizza bez kysnutia

Prajem ti dobrú chuť! :-)

Ďalšie zdravé recepty nájdeš aj v našich knihách:

Z fitka do kuchyne
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.