Toto vynikajúce kokosové kurča sa dokonale hodí k týmto teplým exotickým dňom. Je zdravé a tiež chutné. Všetko, čo na tento recept potrebuješ, sú jednoduché prísady a menej ako hodina času. Bonus? Zvyšky sú na druhý deň ešte chutnejšie. Uprednostňujem kuracie stehná pred prsami, naša rodina má rada pridanú chuť, ktorú dodávajú. Na recept však môžeš pokojne použiť aj kuracie prsia. Stačí si vybrať.
Ako na to?
1
Kuracie mäso premiešame s kurkumou, s polovicou pretlaku, 2 lyžicami oleja a ochutíme soľou.
2
Vo väčšej panvici si zohrejeme 3 polievkové lyžice oleja na stredne vysokú teplotu. Pridáme kura a opekáme z oboch strán, kým nezhnedne. Vyberieme kura z panvice.
3
Do panvice pridáme cibuľu a cuketu nakrájané na kocky a štipku soli. Opekáme asi 5 minút, kým nezačnú mäknúť.
4
Pridáme brokolicu, pražíme ďalšie 2-3 minúty.
5
Vmiešame zvyšný pretlak, premiešame a pridáme kokosové mlieko, med a ½ šálky vody.
6
Miešame, aby sa všetko spojilo. Čiastočne prikryjeme a dusíme 10-15 minút alebo kým nie je kura hotové. Odstránime z tepla. Podľa chuti dochutíme soľou. Ak treba, pridáme vodu.
7
Odporúčam podávať s ryžovými rezancami posypané čerstvou bazalkou.
Tip: Omáčku môžeme podávať na dva spôsoby. Buď ju necháme tak, ako je, t. j. ostane šťava s kúskami zeleniny, alebo vyberieme stehná a všetko rozmixujeme. Vznikne krémová hladká a hustá omáčka. Výber je na tebe, obidva varianty sú skvelé.
Dobrú chuť :-)!
Kopec inšpirácie na zdravé varenie aj pečenie na všetky možné príležitosti aj s rôznymi obmedzeniami (bez lepku, bez laktózy či pre vegánov) nájdeš aj v našich fit knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz