Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapekaná brokolica s hráškom, cícerom a kukuricou. Tip na obed aj pre vegetariánov a celiatikov

60 min
12 porcií
zapekaná brokolica

Potrebujeme: 

  • 1 brokolicu
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 lyžicu kvalitného masla
  • 2 lyžice strúhanky bez lepku (napr. kukuričná)
  • 200 g mrazeného hrášku (môže byť aj čerstvý)
  • 100 g sterilizovanej kukurice
  • 100 g  sterilizovaného cíceru (môže byť aj varený)
  • 300 ml polotučného mlieka
  • 1 vajíčko
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • 100 g strúhanej mozzarelly
zapekaná brokolica

Nevieš čím nahradiť mäso? Alternatívou môže byť napríklad aj táto zapekaná brokolica s cícerom. Tieto super výživné potraviny sú použité aj v tomto zdravom recepte. Jedlo máš hotové za pár minút. A výsledok? Je senzačný! Poďme sa teda do toho pustiť.

Ako na to?

1

Brokolicu nakrájame na ružičky a dáme uvariť do vriacej osolenej vody.

2

Varíme zhruba 8 - 10 minút, kým nezmäkne.

3

Pekáč vymastíme maslom a posypeme lyžicou strúhanky.

4

Uvarenú brokolicu odkvapkáme a poukladáme na dno pekáča o priemere cca 30 cm.

5

Posypeme hráškom, kukuricou a cícerom, ktoré predtým opláchneme a necháme odkvapkať.

6

Mlieko vyšľaháme s vajíčkom, soľou, čiernym korením a druhou lyžicou strúhanky.

7

Brokolicu zalejeme pripravenou zmesou. Posypeme strúhanou mozzarellou a zapekáme vo vyhriatej rúre na 190°C cca 30 až 40 minút.

zapekaná brokolica
zapekaná brokolica so syrom

Prajem ti dobrú chuť! :-)

Viac skvelých receptov pre vegetariánov nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 3, kde je jedlám bez mäsa venovaná aj celá jedna kapitola + v ďalších kapitolách sú recepty označené, či sú vhodné pre vegetariánov, vegánov, bezlepkáčov, alebo napr. pre deti a iné:

recepty bez mäsa

Mohlo by sa ti páčiť aj:

Quinotto s paprikou, cuketou a fazuľou

Zapekaný baklažán plnený bryndzou

Ryžová miska so šošovicou, fazuľou, tofu a avokádom

Fotka autora
Alžbeta Jánošíková
Redaktor vo Fitshaker

Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.