Čas prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 6 porcií?
- 6 ks špaldových tortíl
- 130 g nivy (môžeme použiť iný druh syru alebo napríklad bryndzu)
- 100 g kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
- 2 ks mladých cibuliek aj s vňaťou
- 10 plátkov kvalitnej šunky
- 10 plátkov prosciutta
- 10 ks olív
- 1 vajíčko
Ako budeme postupovať?
2. V miske si zmiešame nastrúhanú nivu s kyslou smotanou a najemno nakrájanou cibuľkou.
3. Tortilu natrieme zmesou tak, aby nám množstvo vyšlo na všetky tortily.
4. Stočíme ju ako palacinku.
5. Na pracovnú dosku si vedľa seba uložíme pár plátkov šunky, do ktorej tortilu zatočíme.
6. Takto pripravenú tortilu krájame na cca 2 centimetre hrubé kolieska, ktoré ukladáme vedľa seba do zapekacej misy.
7. Takto si pripravíme všetky tortily.
8. Ak máte radi olivy, môžete ich pár pridať k tortile.
9. Nakoniec ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov.
10. Zapekáme cca 20 minút.
Tip: Môžeme podávať teplé aj studené napríklad s jogurtovým dipom.
Výživová hodnota na 1 porciu (cca 150 g):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 249 kJ 297 kcal | 14 g | 27 g | 14 g | 1,5 g |
Aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš kapitolu s názvom návštevy, kde sú dobroty na sladko aj slano pre tvojich hostí:
Aj tieto dobroty môžeš prichystať pre návštevy:
Syrová roláda s avokádom: tip na zdravý olovrant alebo pohostenie pre návštevu
Plnené mäsové party placky, ideálne pohostenie na Silvestra
Bleskové pohostenie pre nečakané návštevy: 3x rýchly snack
Jednoduchá roláda z lavaša: tip na rýchle pohostenie pre návštevy
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.