Dnešný recept môže poslúžiť ako rýchla a zdravá večera, alebo ako pohostenie pre návštevu. Je jednoduchý a vyzerá lákavo, takže sa najedia nielen brušká, ale aj oči. Paprika v hlavnej úlohe nemusí byť len pri príprave leča, ale môžeme ju takto výživne naplniť a zapiecť. Ak máš rada aj žltú či oranžovú papriku, použi viacero druhov, výsledok bude ešte farebnejší :-).
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 4 veľké červené papriky (cca 400 g)
- 150 g kuskusu
- 150 g cíceru
- 2 lyžice olivového oleja
- morskú/himalájsku soľ
- 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
- 4 paradajky (cca 150 g)
- mleté čierne korenie - vynecháme, ak robíme pre deti
- hrsť lístkov bazalky
- 100 g mozzarelly light
Ako budeme postupovať?
2. Pripravíme náplň. Kuskus uvaríme podľa návodu.
3. Cícer (buď uvarený, alebo sterilizovaný), opláchneme pod vodou, osušíme kuchynskou utierkou a na lyžici olivového oleja ho restujeme spolu s trochou soli a červenou paprikou po dobu 5 minút.
4. Pripravíme väčšiu misku, do ktorej vložíme uvarený kuskus, opečený cícer a pridáme aj paradajky nakrájamé na kocky. Túto zmes premiešame, osolíme a okoreníme.
5. Bazalku nasekáme a pridáme do kuskusovej zmesi.
6. Mozzarellu nakrájame na tenké plátky a do každej polovičky papriky na dno vložíme 1 plátok. Následne do každej papriky lyžicou vložíme pripravenú zmes a zatlačíme ju.
7. Takto pripravené papriky, položíme na pekáč, ktorý potrieme lyžicou olivového oleja.
8. Papriky pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C po dobu 20 minút, podávame teplé.
Tip: Samozrejme, fantázii sa medze nekladú, do kuskusovej zmesi môžeme pridať akúkoľvek inú zeleninu, napríklad cuketu či baklažán.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
334 kcal
1413 kJ
T:
10 g
B:
14 g
S:
44 g
V:
6 g
Viac skvelých receptov nájdeš aj v našej najnovšej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 3:
Mohli by sa ti zapáčiť aj tieto recepty:
Papriková omáčka napr. k treske
Zapekaná cuketa s kuskusovou plnkou
Quinotto s cuketou, paprikou a fazuľou: tip na ľahký obed
Tofu na paprike: tip na zdravý obed do 30 minút
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov