Tieto nadýchané mafiny sa skvelo hodia na raňajky, desiatu, olovrant, ale aj večeru, prípadne si ich môžeme zobrať so sebou na cesty. Sú šťavnaté a hotové raz-dva. Prajem vám dobrú chuť :-)!
Ako budeme postupovať?
1
Brokolicu vložíme do vriacej vody na 5 minút obvariť, potom ju vyberieme, prepláchneme pod studenou vodou, necháme odkvapkať a rozdelíme na ružičky.
2
Plech na mafiny potrieme olivovým olejom a do každej jamky pridáme ružičku brokolice.
3
Papriku nakrájame na malé kocky a pridáme k brokolici. Zeleninu okoreníme a osolíme.
4
Vajíčka metličkou vyšľaháme a nalejeme do každej jamky. Nie úplne po vrch.
5
Vrch mafinov posypeme nastrúhanou mozzarellou, jemne ju osolíme a takto pripravené pečieme na 200 ˚C približne 20 minút dozlatista.
6
Necháme ich trocha vychladnúť a až tak ich vyberieme.
Tip: Zeleninu môžeme variovať podľa chuti, pridať môžeme napríklad aj hrášok alebo obvarenú mrkvu 😊.
Výživové hodnoty na 1 ks:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
555 kJ 132 kcal | 8 g | 4 g | 29 g | 1 g |
Dobrú chuť :-)!
Nahliadni aj do našich kníh pre viac fit inšpirácie:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov