Čas prípravy: 25 minút
Čo budeme potrebovať na cca 8-10 porcií?
- 200 g čerstvých hlív alebo šampiňónov (príp. dubákov a pod.)
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľku
- 3 druhy paprík (žltú, červenú a zelenú), z každej potrebujeme polovicu
- cca 1 lyžicu olivového oleja
- morskú/himalájsku soľ
- 1 Lučinu
- 150-200 g kvalitného masla
- mleté čierne korenie
Ako budeme postupovať?
2. Nakrájame ich na malé kúsky.
3. Na panvicu dáme olivový olej, na ktorom najprv osmažíme cibuľku s cesnakom a potom pridáme papriky a nakoniec hríby.
4. Osmažíme, a keď sú huby zlaté, pridáme soľ.
5. Restovanú zmes necháme chvíľu vychladnúť a rozmixujeme ju tak, aby v nej ostali aj kúsky.
6. K zmesi pridáme Lučinu a maslo a dochutíme podľa chuti.
Tip č.1: Do nátierky sa skvelo hodí aj kozí syr alebo napríklad čili.
Tip č.2: Môžeme použiť aj sušené hríby, len ich treba vopred namočiť aspoň na 3-4 hodiny, aby zmäkli.
Skvelé nátierky aj kopec ďalších receptov pre tvoje zdravé stravovanie nájdeš v našich knihách:
Vyskúšaj aj:
Pečený losos na perinke z cestovín s kuriatkami
Tip na obed nielen pre vegetariánov: Špagety carbonara s kuriatkami
Poctivá chalupárska dubáková polievka so zeleninou, ktorá parádne zasýti
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)