Ako na to?
1
Tekvicu hokkaido nakrájame na malé kúsky a s troškou vody ju necháme podusiť domäkka. Treba ju sledovať, aby neprihorela.
2
Zatiaľ si uvaríme pšeno. Prepláchneme ho vriacou vodou a až potom uvaríme (na 1 diel pšena 2 diely vody). Varíme cca 15 min. + necháme ešte chvíľku dôjsť zakryté.
3
Na oleji (masti alebo ghee masle) orestujeme cibuľu nakrájanú na mesiačiky.
4
Keď máme pripravené tieto ingrediencie (pšeno, cibuľu, tekvicu), premiešame ich, pridáme kyslú kapustu a polovicu z pripraveného nastrúhaného syra.
5
Tekvicu roztlačíme na hustú masu. Ochutnáme a pridáme soľ a korenie, ak je to potrebné.
6
Zapekaciu misu si vymastíme olivovým olejom a masu do nej vložíme. Vrch posypeme zvyškom syra a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi pol hodinu. 5 minút pred dopečením posypeme orechmi a ešte chvíľku grilujeme.
7
Jedlo môžeme servírovať posypané žeruchou, poľníčkom, či petržlenovou vňaťkou.
TIP 1: Kyslú kapustu je možné nahradiť aj inou kvasenou zeleninou. Mne osobne však najviac chutí tekvica práve s kyslou kapustou.
TIP 2: Tento recept si môžeš pripraviť aj v rôznych obmenách. Napr. pridaním iných korenín (rasca, čierne korenie) alebo obmenou syra (ovčí syr, parmezán alebo údené tofu). Odporúčam však recept na prvýkrát vyskúšať v pôvodnej verzii, aby si skutočne vychutnala dokonalú, novú chuť.
Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).