S príchodom jesene, je na čase svoje telo trošku viac zahrievať. Ideálne napríklad polievkami. Toto obdobie je pre milovníkov tekvičky hokkaido ako stvorené. Malá, nenápadná, no i tak veľmi chutná zeleninka, ktorá práve teraz dozrieva na našich záhradách, je výborný zdroj vitamínov. Jej zázračné vlastnosti sa skrývajú už v šupke, ktorú určite nevyhadzuj. Jej krásna farba na prvý pohľad prezrádza, že obsahuje veľké množstvo betakatorénu, no nachádza sa v nej aj vitamín A, draslík, horčík, železo a fosfor. Keďže táto dobrota znižuje krvný tlak a má nízky podiel kalórii je obľúbená aj u diabetikov. Poď si so mnou uvariť recept na skvelú polievku plnú vitamínov, na trošku netradičný spôsob.
Ako na to?
1
Na olivovom oleji si do mäkka opražíme cibuľku a pridáme na malé kocky nakrájanú tekvicu.
2
Keď tekvica zmäkne pridáme soľ, čierne korenie, cesnak, koriander a všetko dôkladne premiešame.
3
Tekvicu zalejeme domácim vývarom a necháme variť asi 10 minút.
4
Po desiatich minútach môžeme polievku rozmixovať tyčovým mixérom a plameň stíšiť na minimum.
5
Do polievky za stáleho miešania pomaly prilievame kokosové mlieko.
6
Na záver už len pridáme chilli podľa chuti.
7
Na tanieri môžeme polievku dozdobiť tekvicovými semienkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 300 ml ):
157 kcal
662 kJ
T:
11 g
B:
3 g
S:
10 g
V:
2 g
Ak si milovníčkou krémových a lahodných polievok, tak túto si rozhodne uvar doma a vychutnaj si krásny začiatok jesene!
Dobrú chuť :-)
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!