Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 1 stredný baklažán
- morskú/himalájsku soľ
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľu
- 1 lyžičku červenej papriky
- 100 ml svetlého piva (môže byť aj voda)
- mleté čierne korenie
- korenie na hríby
- 4 krajce chleba (ideálne domáceho, alebo kváskového)
Ako budeme postupovať?
2. Na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme červenú papriku.
3. Pridáme baklažán a chvíľu opekáme.
4. Podlejeme pivom, alebo vodou a dusíme, kým sa tekutina neodparí.
5. Dochutíme soľou, čiernym korením a korením na hríby podľa chuti.
6. Baklažán restujeme za stáleho miešania do opečenia.
7. Podávame na chlebe opečenom v hriankovači, alebo na suchej panvici.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1013 kJ 241 kcal | 6 g | 39 g | 6 g | 10 g |
Viac zaujímavých receptov nájdeš aj v našich knihách:
Vyskúšaj s baklažánom aj tieto recepty:
Zapečený baklažán plnený bryndzou
Zapečené baklažánové košíčky plnené kuracím mäsom
Mini baklažánové pizze
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.