Doba prípravy: 1 hodina
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 400 g uvarených zemiakov v šupe
- 1 vajíčko
- 50 g parmezánu + 40 g na obaľovanie
- morskú/himalájsku soľ
- 2 lyžice celozrnnej špaldovej múky
- petržlenová vňať
- 2 lyžice oleja
- 1 červenú cibuľu
- 300 g kyslej kapusty (ak robíme recept pre deti, premyjeme ju, aby sme sa zbavili prebytočnej soli)
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme k nim vajíčko, 50 g nastrúhaného parmezán a soľ.
3. Premiešame a pridáme ešte celozrnnú špaldovú múku a petržlenovú vňať.
4. Všetko spolu premiešame a tvarujeme guľky, ktoré obalíme v nastrúhanom parmezáne a ukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie.
5. Takto pripravené guľky vložíme do vyhriatej rúry na pečenie a pečieme na 200°C cca 15 minút. Potom guľky otočíme a pečieme ďalších 15 minút.
6. Zatiaľ pripravíme kyslú kapustu.
7. Do panvice z rozohriatym olejom vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme.
8. Pridáme kyslú kapustu, premiešame a necháme len prehriať.
9. Keď sú guľky upečené, premiešame ich s kyslou kapustou a môžeme podávať.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 211 kJ 288 kcal | 11 g | 32 g | 14 g | 6 g |
Množstvo chutných zdravých receptov nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
Toto sú ďalšie vynikajúce recepty z kyslej kapusty:
Vegan koložvárska kapusta s hlivou
Chrumkavé cviklové placky s kyslou kapustou
Placky z kyslej kapusty bez vysmážania: zdravý obed alebo večera do 30 minút
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.