Čas prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 12 porcií?
- 1 baklažán (cca 300 g)
- morskú/himalájsku soľ
- 120 g hermelínu
- 50 ml smotany na varenie
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g prosciutta
- 2 hrste rukoly
Ako budeme postupovať?
2. Poukladáme na papierovú utierku, osolíme z oboch strán a necháme vypotiť.
3. Do panvice nastrúhame hermelín, prilejeme smotanu na varenie a privedieme do varu. Miešame, kým sa hermelín nerozpustí.
4. Pridáme pretlačený cesnak, odstavíme zo zdroja tepla a necháme vychladnúť.
5. Na alobal pozdĺžne rozložíme prosciutto.
6. Baklažán poutierame papierovou utierkou a opečieme na suchej panvici.
7. Opečený baklažán uložíme na prosciutto a potrieme ho hermelínovou plnkou.
8. Nakoniec na vrch poukladáme rukolu a pomocou alobalu stočíme do rolády.
9. Takto pripravenú roládu vložíme do chladničky na cca 3 hodiny.
10. Vychladnutú roládu krájame na 2 cm kusy a môžeme podávať s domácou bagetou.
Výživové hodnoty na 1 ks:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
239 kJ 57 kcal | 4 g | 2 g | 4 g | 1 g |
Uži si záver roka a od januára poď pracovať na svojom zdravšom lepšom JA napr. aj vďaka pravidelnému cvičeniu doma s naším online fitkom Fitshaker.sk:
Pripraviť môžeš aj tieto recepty:
Geniálny marinovaný losos: tip na predjedlo, pohostenie na oslavu či ako silvestrovské jednohubky
Tip na silvestrovské jednohubky: zeleninové kanapky s bryndzovým krémom
Rýchle zdravé jednohubky z cukety, ktoré zvládne pripraviť každý
Silvestrovské jednohubky s domácou wasabi majonézou a údeným lososom
Silvestrovské vegetky z celozrnnej múky
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.