Doba prípravy: cca 60 minút
Čo budeme potrebovať na 14-16 porcií?
- 6 vajíčok
- 5 lyžíc trstinového cukru (príp. kokosového)
- 1 bio vanilkový cukor
- 1,5 dl kvalitného mlieka (môže byť aj rastlinné)
- 3 lyžičky kokosového oleja (alebo 1,5 dl oleja) + na vymastenie formy
- 6 lyžíc špaldovej hladkej múky
- 1 prášok do pečiva bez fosfátov (cca 13 g)
- 2 lyžičky bio kakaa (príp. karobu)
Ako budeme postupovať?
2. Do vyšľahanej peny pomaly vmiešame žĺtka.
3- Potom pridáme mlieko a roztopený olej.
4. Múku preosejeme, primiešame k nej prášok do pečiva a pridáme do tekutej zmesi.
5. Trochu z nej odlejeme nabok a primiešame kakao.
6. Pripravíme veľkú formu na bábovku, trochu ju vymastíme olejom, aby sa bábovka po upečení dobre vyklopila. Ak používame nepriľňavú formu, môžeme vynechať.
7. Na spodok nalejeme časť bielej hmoty, potom kakaovú a zase bielu. Prípadne ak nám vyhovuje.
8. Dáme piecť na 170 °C na cca 45 minút. Každá rúra pečie inak, preto sledujeme.
Tip: Môžeme podávať s domácim džemom, bielym jogurtom, kyslou smotanou a k tomu bylinkový čajík, kakao alebo výbornú kávičku.
Viac skvelých receptov nájdeš aj v našich knihách:
Už keď budeš mať vytiahnutú formu na bábovku, neodkladaj ju, nabudúce totiž môžeš vyskúšať tieto recepty:
Fantastická bezlepková banánová bábovka s čučoriedkami, navyše bez cukru
Hľadáš recept na rýchly koláč na nedeľu? Orechová bábovka aj pre deti od 2 rokov
Nadýchaná dvojfarebná bábovka: tip na sladký dezert aj chutné raňajky
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)